Răspuns :
3(2x+4)-5(x+2)<=4
6x+12-5x-10<=4
x+2<=4
x<=2
x={0,1,2}
suma solutiilor este 3
6x+12-5x-10<=4
x+2<=4
x<=2
x={0,1,2}
suma solutiilor este 3
3(2x+4)-5(x+2)=
6x+12-5x-10=
6x-5x+12-10=
x+2=4rezulta ca x=2
x apartine (2,1,0...)
doar ca in loc de paranteza rotunda sa pui acolada :)
6x+12-5x-10=
6x-5x+12-10=
x+2=4rezulta ca x=2
x apartine (2,1,0...)
doar ca in loc de paranteza rotunda sa pui acolada :)
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!