Răspuns :
6/9 + 3 = 2/3 + 3( se simplifica prin 2 6/9 si rămâne 2/3 , acum aducem la același numitor dupa cum urmează : 2/3 + 3 = 2/3 + 9/3 = 11/3 ; răspuns 11/3 Acum punctul b ) 5/5 + 2 = 1 + 2 = 3 ( am simplificat 5/5 si am pus direct 1 ) sau daca vrei cu fracție 5/5 + 2= 5/5+ + 10/5 = 15/5 = 3 !
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!