Răspuns :
a) -2+2(-3)+((-3)^(9-6) - 1) = -2-6+ ((-3)^3 - 1) = -4-27-1= -32
Te-am ajutat, asa cum mi-ai cerut, dar te rog corecteaza enuntul la punctul b) si anunta-ma. Ti-l voi rezolva si pe acela. Nu ai scris unde se inchide modulul.
Astept!
c) Ridicam toata inegalitatea la patrat si avem
diferenta de patrate (2x-1)^2 - 25 = (2x-1-5)(2x-1+5)=4(x-3)(x+2)<0
ecuatia atasata inegalitatii are solutiile x1= -2 si x2= 3
Pe intervalul cuprins strict intre radacini, functia de gr II atasata va avea semn opus coeficientului lui x^2, care este 1(dupa simplificare cu 4).
Deci solutia este -2≤x≤3
Te-am ajutat, asa cum mi-ai cerut, dar te rog corecteaza enuntul la punctul b) si anunta-ma. Ti-l voi rezolva si pe acela. Nu ai scris unde se inchide modulul.
Astept!
c) Ridicam toata inegalitatea la patrat si avem
diferenta de patrate (2x-1)^2 - 25 = (2x-1-5)(2x-1+5)=4(x-3)(x+2)<0
ecuatia atasata inegalitatii are solutiile x1= -2 si x2= 3
Pe intervalul cuprins strict intre radacini, functia de gr II atasata va avea semn opus coeficientului lui x^2, care este 1(dupa simplificare cu 4).
Deci solutia este -2≤x≤3
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!