Răspuns :
In preajma orasului Braila predomina vegetatia de stepa, cea arborescenta fiind reprezentata de salcam, localitatea fiind cunoscuta si sub denumirea de „orasul cu salcami”. Mai intalnim si stejari, tei, ulmi si plopi in oras si prin padurile judetului. Astfel, la Viisoara exista o padure de salcami si stejari de 1300 ha. la Camnita una de 500 ha de plopi, salcami si stejari, la Lacu Sarat sunt 450 ha, de stejar, iar in balta, in rezervatia naturala „Insula Mare a Brailei”, peste 12000 ha de salcie si plopi. Dintre plantele de cultura se cultiva: graul, orzul, porumbul, floarea soarelui. Dintre celelalte plante remarcam: coada soricelului, traista ciobanului, costreiul, iar dintre arbusti: macesul, migdalul si altele. In zonele de balta creste: trestia, papura, pipirigul, iar in zonele saraturoase ca acelea de langa Lacu Sarat, saratica si ghiranul.
In privinta faunei, aceasta este bine reprezentata in campiile din jurul orasului. Intalnim rozatoare ca: popandaul, harciogul si soarecele de camp.
Iepurele reprezinta cel mai numeros animal din regiune, iar prin padurile inconjuratoare, vara se intalnesc peste 2000 de caprioare. Din randul pasarilor mentionam pescarusii si alte specii specifice Dunarii cum ar fi: turturica, carstreiul, prepelitele, potarnichile si ciocarliile. Din Insula Mare si Mica mai vin in treacat: rate, cocori, garlite, lisite sau fazani, care cauta hrana prin holdele inconjuratoare orasului. In gradina zoologica a orasului se gasesc si specii mai rare de pasari si animale.
In zona acvatica se pot pescui: somnul, crapul, bibanul, stiuca, carasul sau salaul. In unii ani reusesc sa ajunga pana la Braila si unele specii de sturioniVă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Geografie. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!