Răspuns :
(4×0-36)+(2×6)=
(0-36)+12=
36+12=48
Este simplu inmulteai 4 cu 0,scadeai 36si apoi adunai cu2×6din paranteza.
(0-36)+12=
36+12=48
Este simplu inmulteai 4 cu 0,scadeai 36si apoi adunai cu2×6din paranteza.
Ai modul deci vezi prima data dacă sunt pozitivi sau negativi
4x-36=0
4x=36
x=4
2x-6=0
2x=6
×=3
pentru x aparține minus infinit3) avem amândouă negative
-4x+36-2x+6=0
-6x=-42
x=7
pentru x € [3, 4) avem negativ cu pozitiv
-4x+36+2x-6=0
-2x=-30
x=15
pentru x €[4x, infinit) pozitive amandoua
4x-36+2x-6=0
6x-42=0
6x=42
x=7
x={7,15}
4x-36=0
4x=36
x=4
2x-6=0
2x=6
×=3
pentru x aparține minus infinit3) avem amândouă negative
-4x+36-2x+6=0
-6x=-42
x=7
pentru x € [3, 4) avem negativ cu pozitiv
-4x+36+2x-6=0
-2x=-30
x=15
pentru x €[4x, infinit) pozitive amandoua
4x-36+2x-6=0
6x-42=0
6x=42
x=7
x={7,15}
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!