👤

Scrie un text argumentativ despre frica, pornind de la urmatoarea afirmatie:"A nu-ti fie frica de nimic,inseamna a privi tot ce se petrece in lume ca spectacol". (Mircea Eliade)

Răspuns :

Frica reprezintă sentimentul incontrolabil , starea de neliniște ce apare in fata unui anumit pericol . Frica apare in urma neîncrederii in propriile forte si este provocată de mintea noastră . Însă fricile si îndoielile pot fi învinse , trebuie doar sa ne controlam emoțiile si mintea . Asa cum spune si proverbul " omul daca își propune poate muta si munții și munții din loc, trebuie sa avem încredere ca putem realiza orice cu propriile forte, indiferent de câte piedici întâlnim in cale. Si putem realiza asta prin autocontrol si determinare . Atunci cand nu esti cuprins de frica poti privi cu o părerea obiectiva in jur, poti privi lumea ca" un spectacol",ce se desfășoară in fata ta , un spectator din public ..
,, A nu-ti fie frica de nimic, inseamna a privi tot ce se petrece in lume ca spectacol". (Mircea Eliade)

Frică, teamă, spaimă, temere, groază, fobie o serie sinonimică care duc în acelaşi punct: stare de nelinişte provocată de ceva sau de cineva.
Iar, de aici, apare tulburarea care poate fi controlată sau nu şi, având ca sprijin pe cineva sau ceva poţi depăşi în timp această situaţie, rezumând-o senin şi la o serie sinonimică sau la un spectacol al lumii.
A nu-ţi fi frică de nimic şi de nimeni înseamnă a cuprinde viaţa senin şi a trăi în pacea pasului sau în efervescenţa unui spectacol grandios. De  aici, tu -fiinţă superioară peste toate fiinţele lumii- priveşti, gândeşti şi îmbrăţişezi imperfecţiunile lumii din care faci parte şi tu.
De aici, spectacolul lumii lasă imagini: foc, ape tulburi, fiinţe vii şi moarte, zbatere şi dor, frumos şi grotesc, zbor ... şi pentru că teama, acum, ţi-e străină
poţi înterveni şi ajuta, dar, nu: e interzis!
Într-un spectacol, şi mai ales al lumii, doar se ia aminte că mâinile aplaudă sau tac inundate de emoţia acestuia.