Răspuns :
expresia de sub radical trebuie sa fie mai mare sau egala cu 0
3-2x-x^2≥0
rezolvam ecuatia:
3-2x-x^2=0
x12=[1+-√(1+3)]/-1
x1=-(1+2)=-3
x2=-(1-2)=1
semnul functiei -x^2-2x+3 este pozitiva intre radacini si negativa in afara acestora, si zero in x=-3 si x=1, prin urmare multimea x este:
x∈[-3;1] care e si domeniu de definitie al f(x)=√(3-2x-x^2)
atentie daca rezovi x^2+2x-3=0 semnul dintre radacini este in functie de coeficientul lui x^2 al functiei initiale care e -1
3-2x-x^2≥0
rezolvam ecuatia:
3-2x-x^2=0
x12=[1+-√(1+3)]/-1
x1=-(1+2)=-3
x2=-(1-2)=1
semnul functiei -x^2-2x+3 este pozitiva intre radacini si negativa in afara acestora, si zero in x=-3 si x=1, prin urmare multimea x este:
x∈[-3;1] care e si domeniu de definitie al f(x)=√(3-2x-x^2)
atentie daca rezovi x^2+2x-3=0 semnul dintre radacini este in functie de coeficientul lui x^2 al functiei initiale care e -1
Domeniul de definitie al functie f este f:[0,+infinit)-> [0,+infinit)
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!