Răspuns :
a) Pt. ca DB-bisectoare si m(<ABC)=60* rezulta ca m(<ABD)=m(<CBD)=30*. m(<CBA)=60* si m(<DAB)=90* rezulta ca m(<ADB)=30*. m(<ADC)=90* m(<ADB)=30* rezulta ca m(ADB)=60*. pentru ca masura unghiului ADB= 60* si masura unghiului ADC =90* rezulta ca m(<BDC) =30*... Si pentru ca masura unghiului CDB=m(<CBD) rezulta ca triunghiul DBC-isoscel si are laturile DC si CB egale
b) Din teorema unghiului de 30* in triunghiul ADB rezulta: T30* =Cat. op = ip. pe 2 ... Deci 36 =AD pe 2 ... AD=36 pe 2 ... AD = 18 cm
b) Din teorema unghiului de 30* in triunghiul ADB rezulta: T30* =Cat. op = ip. pe 2 ... Deci 36 =AD pe 2 ... AD=36 pe 2 ... AD = 18 cm
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!