Răspuns :
a+b+c=61
a/b=6r3
b/c=1r2
a/b=6r3------->a=6*b+3
b/c=1r2-------->c=b*1+2
inlocuim cele doua relatii de mai sus in suma nr a+b+c
si avem
6b+3 +b +b+2=61
6b+b+b=61-3-2
8b=56
b=56/8
b=7
1nlocuim pe b(7)in relatia
a/b=6r3
a/b=6+3
a/7=6+3
a=6*7+3
a=42+3
a=45
inlocuim pe a(45)si b(7)in relatia a+b+c=61
avem45+7+c=61
52+c=61
c=61-529
deci nr sunt a=45
b=7
c=9
a/b=6r3
b/c=1r2
a/b=6r3------->a=6*b+3
b/c=1r2-------->c=b*1+2
inlocuim cele doua relatii de mai sus in suma nr a+b+c
si avem
6b+3 +b +b+2=61
6b+b+b=61-3-2
8b=56
b=56/8
b=7
1nlocuim pe b(7)in relatia
a/b=6r3
a/b=6+3
a/7=6+3
a=6*7+3
a=42+3
a=45
inlocuim pe a(45)si b(7)in relatia a+b+c=61
avem45+7+c=61
52+c=61
c=61-529
deci nr sunt a=45
b=7
c=9
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!