Răspuns :
x+y=400 => x=400-y
x+k+y+k=600,unde k este numarul adunat la x si la y
inlocuim x:
400-y +k +y+k=600
-y+y =0 deci nu se mai pune si ramane: 400 + k+k =600
k+k=20
2k=200 => k = 100 rezulta ca x si y au fost adunate cu 100
verificam:
x+y+ 2k= 600 }
2k=200 } =>x+y =400
x+k+y+k=600,unde k este numarul adunat la x si la y
inlocuim x:
400-y +k +y+k=600
-y+y =0 deci nu se mai pune si ramane: 400 + k+k =600
k+k=20
2k=200 => k = 100 rezulta ca x si y au fost adunate cu 100
verificam:
x+y+ 2k= 600 }
2k=200 } =>x+y =400
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!