👤

Calculati:

a) 3^-5 * 9^2 (trei la puterea minus 5 inmultit cu 9 la puterea doi)
b)81^-2/27^-3 ( optzeci si unu la puerea inus 2 impartit la 27 la pueterea minus 3)
c) (6^4 * 9^-3)/4^2 ( sase la puterea 4 inmultit cu noua la puterea minus 3 totul supra 4 la pueterea a 2)

P.S pe langa raspunsuri vreau si rezolvarea completa a problemei/argumentarea. ms anticipat


Răspuns :

a) 3^(-5) * 9^2 =1/3^5 * 3^4=1/3
b)81^-2/27^-3=(3^4)^(-2) / (3^3)^(-2)=3^(-8) / (3^(-6)=3^(-2)=1/3^2=1/9
c) (6^4 * 9^-3)/4^2 =(2^4*3^4 * 3^-6)/2^4 =3^4 * 3^-6 =3^4 * 1/3^6=1/3^2=1/9