Răspuns :
1+x1³=1+x2³=>
x1³=x2³
x1³-x2³=0
(x1-x2)(x1²+x1x2+x2²)=0
x1-x2=0=> x1=x2
x1²+x1x2+x2²=0
O Consideri o fractie cu numitorul 1. O amplifici cu2
(2x1²+2x1x2+2x2²)/2=0
[x1²+x2²+(x1²+2x1x2+x2²)]/=0
x1²+x2²+(x1+x2)²>0 ca suma de patrate
egalitatea imposibila =>
x1=x2 deci f injectiva
x1³=x2³
x1³-x2³=0
(x1-x2)(x1²+x1x2+x2²)=0
x1-x2=0=> x1=x2
x1²+x1x2+x2²=0
O Consideri o fractie cu numitorul 1. O amplifici cu2
(2x1²+2x1x2+2x2²)/2=0
[x1²+x2²+(x1²+2x1x2+x2²)]/=0
x1²+x2²+(x1+x2)²>0 ca suma de patrate
egalitatea imposibila =>
x1=x2 deci f injectiva
f(a)=f(b) ⇒1+a³=1+b³ ⇔ (a-b)(a²+ab+b²)=0 ⇔ sau a=b sau a²+ab+b²=0.Dar a doua ecuatie nu are radacini reale, adica nu ne da alta relatie reala intrea a si b , Δ in raport cu a fie cu b, ne da negativ: Δ=b²-4b²<0, analog pentru a, deci singura egalitate rexultata este a=b ⇒f injectiva.
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!