Răspuns :
Scrii [tex] x^{2} + 4x+ 5 + x^{2} -1 = x^{2} + x^{2} + 4x +5 -1 = 2 x^{2} +4x + 4[/tex]
Asa procedezi la toate aduni termenii care au x^2 intre ei, termenii care au x intre ei si termenii fara x intre ei
La a si b la fel, scazi pe cei cu a intre ei, pe cei cu b intre ei.... va fi (8a+5b) -(3a + b) = 8a + 5b - 3a -b = 5a +4b
la (x-2)(x+2) e formula (a-b)(a+b) = a^2 - b^2 asa calculezi si aici x^2 -2^2 = x^2 - 4
Asa procedezi la toate aduni termenii care au x^2 intre ei, termenii care au x intre ei si termenii fara x intre ei
La a si b la fel, scazi pe cei cu a intre ei, pe cei cu b intre ei.... va fi (8a+5b) -(3a + b) = 8a + 5b - 3a -b = 5a +4b
la (x-2)(x+2) e formula (a-b)(a+b) = a^2 - b^2 asa calculezi si aici x^2 -2^2 = x^2 - 4
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!