Răspuns :
In opera " Amicii" punctele de suspensie sunt foarte des întâlnite si indică o întrerupere a şirului vorbirii,pauza făcută astfel măreşte efectul urmărit de vorbitor si lasa timp de reflecție , pentru asimilarea cuvintelor pronunțate, întărindu-le : " Baiete! doua mari...",. "Da... ce ai? te vaz cam...".: "Nu prea am chef... Sunt obosit...","Cu niste amici... Am vorbit foarte mult de tine.Întreruperea vorbirii este momentană .Vorbitorul îşi opreste pentru un moment expunerea, înaintea unei afirmaţii care provoacă surprinderea. Pauza făcută într-o astfel de împrejurare măreşte efectul urmărit de vorbitor: "Da?... Ce?"
"E!... mai nimic... fleacuri! Nu stii cum sunt oamenii nostri?
"Adica... cum? ma vorbea de rau?... ma-njura..." , Treaba mea!... Ce magar!... Ma rog tie, cine e magarul asta, as vrea sa-l stiu..." ,e magar!... si violent!... " Ghilimele se folosesc pentru a reproduce propriile cuvinte intr-o Conversație ,reproducerea mergand în continuarea cuvintelor care o anunţă si este precedată de două puncte şi începe cu majuscule. :„Uite, Mache e băiat deștept”...Ghilimelele se pun imediat ce se termină vorbirea directa şi se separă de restul propoziţiei prin pauză :Când am zis eu că ești deștept, întâi a zâmbit așa, adică: „Prost ești!” mie, și pe urmă zice: „O fi deștept, nu zic; dar e cam... zevzec”.
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!