Răspuns :
b) Vasile Pârvan, vorbind despre utilizarea lemnului în lumea geto-dacilor, este de părere că: „Față de felul de viață imprimat de mediul înconjurător, cel mai important material la îndemâna omului a fost lemnul. Casele, uneltele de lucru, mijloacele de transport, toate erau din lemn. Multimilenarele mese rotunde de mâncare din scânduri și, în general, foarte puțin ridicate de la pământ s-au păstrat de la traci, așa cum vedem și astăzi la țăranii noștri de la munte”.
De-a lungul timpului, arheologii români au descoperit unelte care atestă că prelucrarea lemnului era o practică generalizată la nordul Dunării. În șantiere precum cele de la Piatra Roșie, Muntele Strâmbu, Ocnița sau Căpâlna s-au găsit tesle, cuțitoaie, dălți, pile, securi, rașpele, foarfeci de tăietor și dințuitoare.
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Istorie. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!