Răspuns :
a) 3o2 = 2*3*2-6*3-6*2+21=12-18-12+21=3
b) (-4)o(-3)=2*(-4)*(-3)-6*(-4)-6*(-3)+21=24+24+18+21=87
c) xox= [tex]2 x^{2} -6x-6x+21[/tex]=21
=> [tex]2 x^{2} -12x=0[/tex]
[tex] x^{2} -6x=0[/tex]
[tex]x(x-6)=0[/tex]
=> x este 0 sau 6
b) (-4)o(-3)=2*(-4)*(-3)-6*(-4)-6*(-3)+21=24+24+18+21=87
c) xox= [tex]2 x^{2} -6x-6x+21[/tex]=21
=> [tex]2 x^{2} -12x=0[/tex]
[tex] x^{2} -6x=0[/tex]
[tex]x(x-6)=0[/tex]
=> x este 0 sau 6
x o y=2xy-6x-6y+21
a). ceri sa se calculeze "3*2", dar ai vrut sa spui 3 o 2, right? so,
3*2= 2*3*2-6*3-6*2+21=12-18-12+21=3
b). de asemeni, ceri sa se calculeze "(-4) * ( -3 )", dar ai vrut sa scrii
"(-4) o ( -3)":
conform legii de compozitie "o", definita astfel: x o y=2xy-6x-6y+21, avem:
(-4) o ( -3)=2*(-4)*(-3) - 6*(-4) - 6*(-3) + 21= 24 + 24 + 18 +21 = 87
c) xox=21 --> 2x^2-6x-6x+21=21 --> 2x^2 - 12x = 0 --> 2x * (x -6) = 0 -->
2x=0 sau x -6 = 0 --> x=0 sau x=6
S= {0, 6} in R
:D
a). ceri sa se calculeze "3*2", dar ai vrut sa spui 3 o 2, right? so,
3*2= 2*3*2-6*3-6*2+21=12-18-12+21=3
b). de asemeni, ceri sa se calculeze "(-4) * ( -3 )", dar ai vrut sa scrii
"(-4) o ( -3)":
conform legii de compozitie "o", definita astfel: x o y=2xy-6x-6y+21, avem:
(-4) o ( -3)=2*(-4)*(-3) - 6*(-4) - 6*(-3) + 21= 24 + 24 + 18 +21 = 87
c) xox=21 --> 2x^2-6x-6x+21=21 --> 2x^2 - 12x = 0 --> 2x * (x -6) = 0 -->
2x=0 sau x -6 = 0 --> x=0 sau x=6
S= {0, 6} in R
:D
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!