iti scriu expresia pe bucati
(x²+4x+4)=(x+2)²
acum (x²+4x+4)/x(x+2)=(x+2)²/x(x+2)
acel (x+2) se simplifica
=(x+2)/x
acum 1+2/x aduc la acelasi numitor=1 ori x/x+2/x=x/x+2/x=(x+2)/x
adica expresia ta va deveni:
(x+2)/x:(x+2)/x=(x+2)/x ori x/(x+2) totul se simplifica pe diagonale=> expresia este egala cu 1
pentru x=-2 expresia av fi:
((-2)²+4x(-2)+4)/-2x(-2+2):(1+2/-2)=(4-8+4)/-2x0:1-1=-4+4/0:0 expresia nu are sens
pt x=0 expresia va fi egala cu (0²+4x0+4)/0x(0+2):(1+2/0)=(1+0+4)/0x2:(1+2/0) expresia nu are sens