Răspuns :
a=3^2000-3^1999-3^1997=
=3^1997×(3^3-3^2-3^0)=
=3^1997×(27-9-1)=
=3^1997×17
b=2^2002-2^2001+2^1997=
=2^1997×(2^5-2^4+2^0)=
=2^1997×(32-16+1)=
=2^1997×17
a>b
=3^1997×(3^3-3^2-3^0)=
=3^1997×(27-9-1)=
=3^1997×17
b=2^2002-2^2001+2^1997=
=2^1997×(2^5-2^4+2^0)=
=2^1997×(32-16+1)=
=2^1997×17
a>b
a = 3²⁰⁰⁰ - 3¹⁹⁹⁹- 3¹⁹⁹⁷
b = 2²⁰⁰² - 2²⁰⁰¹+ 2¹⁹⁹⁷
___________________
a ? b
a = 3²⁰⁰⁰ - 3¹⁹⁹⁹- 3¹⁹⁹⁷ b = 2²⁰⁰² - 2²⁰⁰¹+ 2¹⁹⁹⁷
a = 3¹⁹⁹⁷⁺ ³- 3¹⁹⁹⁷⁺ ²- 3¹⁹⁹⁷⁺⁰ b = 2¹⁹⁹⁷⁺ ⁵ - 2¹⁹⁹⁷⁺ ⁴+ 2¹⁹⁹⁷⁺ ⁰
a = 3¹⁹⁹⁷·3³- 3¹⁹⁹⁷·3²- 3¹⁹⁹⁷·3⁰ b = 2¹⁹⁹⁷·2⁵ - 2¹⁹⁹⁷·2⁴+ 2¹⁹⁹⁷·2⁰
a =3¹⁹⁹⁷·(3³- 3²- 3⁰) b = 2¹⁹⁹⁷·(2⁵ - 2⁴+ 2⁰)
a =3¹⁹⁹⁷·(27- 9 - 1) b = 2¹⁹⁹⁷·(32 - 16+ 1)
a =3¹⁹⁹⁷·17 b = 2¹⁹⁹⁷·17
a ? b
3¹⁹⁹⁷·17 ? 2¹⁹⁹⁷·15 3¹⁹⁹⁷ > 2¹⁹⁹⁷
17 > 17
____________
3¹⁹⁹⁷·17 > 2¹⁹⁹⁷·17
b = 2²⁰⁰² - 2²⁰⁰¹+ 2¹⁹⁹⁷
___________________
a ? b
a = 3²⁰⁰⁰ - 3¹⁹⁹⁹- 3¹⁹⁹⁷ b = 2²⁰⁰² - 2²⁰⁰¹+ 2¹⁹⁹⁷
a = 3¹⁹⁹⁷⁺ ³- 3¹⁹⁹⁷⁺ ²- 3¹⁹⁹⁷⁺⁰ b = 2¹⁹⁹⁷⁺ ⁵ - 2¹⁹⁹⁷⁺ ⁴+ 2¹⁹⁹⁷⁺ ⁰
a = 3¹⁹⁹⁷·3³- 3¹⁹⁹⁷·3²- 3¹⁹⁹⁷·3⁰ b = 2¹⁹⁹⁷·2⁵ - 2¹⁹⁹⁷·2⁴+ 2¹⁹⁹⁷·2⁰
a =3¹⁹⁹⁷·(3³- 3²- 3⁰) b = 2¹⁹⁹⁷·(2⁵ - 2⁴+ 2⁰)
a =3¹⁹⁹⁷·(27- 9 - 1) b = 2¹⁹⁹⁷·(32 - 16+ 1)
a =3¹⁹⁹⁷·17 b = 2¹⁹⁹⁷·17
a ? b
3¹⁹⁹⁷·17 ? 2¹⁹⁹⁷·15 3¹⁹⁹⁷ > 2¹⁹⁹⁷
17 > 17
____________
3¹⁹⁹⁷·17 > 2¹⁹⁹⁷·17
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!