Răspuns :
8(1+2+..+43):4(1+2+..+43)=
8:4=2
........................................
( 8+16+...+344) :(4+8+...+172)=
=8(1+2+...+43): 4(1+2+..+43)=
=2
( ( L-am scos pe 43 prima oara impartind pe 344 la 8, iar a doua oara impartind pe 172 la 4. )
(1+2+..+43) se simplifica cu (1+2+...+43), iar 8 se simplifica cu 4 si ne ramane 2.
Asa am ajuns la rezultat. )
=8(1+2+...+43): 4(1+2+..+43)=
=2
( ( L-am scos pe 43 prima oara impartind pe 344 la 8, iar a doua oara impartind pe 172 la 4. )
(1+2+..+43) se simplifica cu (1+2+...+43), iar 8 se simplifica cu 4 si ne ramane 2.
Asa am ajuns la rezultat. )
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!