Răspuns :
= -21/36 -(- 11/18)=
= -21/36 + 11/18 pe care il amplificam cu 2
= -21/36 + 22/36=
=1/36
= -21/36 + 11/18 pe care il amplificam cu 2
= -21/36 + 22/36=
=1/36
8/27 • ( - 63/32 ) - ( - 11/18 ) -> 8 cu 32 se simplifica prin 8, la - ( -11/18 ) va fi +
1/27 • ( -63/4 ) + 11/18 -> 27 cu 63 se simplifica prin 9
1/3 • ( -7/4 ) + 11/18 -> primele doua le inmultim
-7/12 + 11/18 -> aducem la acelasi numitor (36)
prima o amplificam cu 3 iar pe a doua cu 2
-21/36 + 22/36 <=> 1/36.
1/27 • ( -63/4 ) + 11/18 -> 27 cu 63 se simplifica prin 9
1/3 • ( -7/4 ) + 11/18 -> primele doua le inmultim
-7/12 + 11/18 -> aducem la acelasi numitor (36)
prima o amplificam cu 3 iar pe a doua cu 2
-21/36 + 22/36 <=> 1/36.
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!