Răspuns :
a*b=5430 ==> a= 5430/b
a-100 => (a-100)*b= 4430
(5430/b-100 ) *b =4430
5430/b -100 =4430/ b
5430/b - 4430/b=100
1000/b=100
1000=100b ==> b=10
a *10=5430
a=543
a-100 => (a-100)*b= 4430
(5430/b-100 ) *b =4430
5430/b -100 =4430/ b
5430/b - 4430/b=100
1000/b=100
1000=100b ==> b=10
a *10=5430
a=543
a*b=5430
(a-100)*b=4430
---------------------
a=? b=?
ab-100b=4430
100b=ab-4430
100b=5430-4430
100b=1000
b=1000:100
b=10
a*10=5430
a=5430:10
a=543
543*10=5430
(a-100)*b=4430
---------------------
a=? b=?
ab-100b=4430
100b=ab-4430
100b=5430-4430
100b=1000
b=1000:100
b=10
a*10=5430
a=5430:10
a=543
543*10=5430
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!