Răspuns :
In cazul de fata, poti considera radicalul o constanta, astefel incat " √2" devine x iar "√3" ar fi y. Asta doar sa poti intelege mai usor. Acum, daca inlocuim sus in felul asta, am avea: 3x+2y-2x+3y-x=. Acum scadem termenii la fel, x cu x si y cu y. =====> Ec=5y= 5√3. Asta faci si in ecuatia initiala: scazi sau aduni doar termenii cu acelasi radical . vei observa ca cele cu radical din 2 se reduc
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!