Răspuns :
c)a1=0
a2=1
a3=3/2
a4=7/4
a5=15/8
-------------------------
an=[2^(n-1)-1]/2^(n-2) (A
Se demonstreaza prin inductie,Se considera an adevarata .Se verifica daca si an+1=adevarata
an+1=[2^n-1]/2^(n-1) relatia (B
Dar an+1 = prin definitie=1/2*an+1
an+1=1/2*[2^(n-1)-1]/2^(n-2)+1=[2^(n-1)-1]/2^(n-1)=[2^(n-1)-1+2^(n-1)]/2^(n-1)=(2*^2^(n-1)-1)/2^(n-1)=(2^(n)-1)/2^(n-1)=(B
Deci Pn=>Pn+1
SE va studia an dpdv al monotoniei Se compara an cu an+1\
Pt aceasta se amplifica cu 2 an si se obtine
2^(n-1)-2]/2^(n-1)<2^(n)/2^(n-1) an<an=1 => an sir crescator
,Marginirea an>0
an=[2^(n-2)-1]/2^(n-2)=[2^(n-2)/2^(n-2)]-1/2^(n-2)=2-1/2^(n-2)<2 C)
deci an∈[0,2) margoinit
an =marginit si monoton=>convergent
Vom trece la limita in relatia c)
lim an=lim(2-1/2^(n-2))=2
a2=1
a3=3/2
a4=7/4
a5=15/8
-------------------------
an=[2^(n-1)-1]/2^(n-2) (A
Se demonstreaza prin inductie,Se considera an adevarata .Se verifica daca si an+1=adevarata
an+1=[2^n-1]/2^(n-1) relatia (B
Dar an+1 = prin definitie=1/2*an+1
an+1=1/2*[2^(n-1)-1]/2^(n-2)+1=[2^(n-1)-1]/2^(n-1)=[2^(n-1)-1+2^(n-1)]/2^(n-1)=(2*^2^(n-1)-1)/2^(n-1)=(2^(n)-1)/2^(n-1)=(B
Deci Pn=>Pn+1
SE va studia an dpdv al monotoniei Se compara an cu an+1\
Pt aceasta se amplifica cu 2 an si se obtine
2^(n-1)-2]/2^(n-1)<2^(n)/2^(n-1) an<an=1 => an sir crescator
,Marginirea an>0
an=[2^(n-2)-1]/2^(n-2)=[2^(n-2)/2^(n-2)]-1/2^(n-2)=2-1/2^(n-2)<2 C)
deci an∈[0,2) margoinit
an =marginit si monoton=>convergent
Vom trece la limita in relatia c)
lim an=lim(2-1/2^(n-2))=2
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!