a) (x-12)+(16-2x)=14 x-12+16-2x=14 -x+4=14 -x=10 x=-10
b) (x+25)-(x-12)=13 x+25-x+12=13
Aici nu mai pot rezolva, deoarece x cu -x se reduc. Mai uita-te o data la exercitiul din manual/culegere si vezi daca nu ai ratat vreun semn sau nu ai inlocuit altul.
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!