Răspuns :
Formula generala a fortei elastice
Fe=-kx
si in acest moment forta deformatoare este greutatea primului corp
G=-kx
m1*g=-kx
x=m1g/k=3 *(10^-2) *10/30= 1* 10^-2m=1cm
si normala este N=(m1+m2)*g(deoarece ambele apasa pe masa)
N=0.9*10=9N
7.m=250g
F1 si F2
F2 se va transforma in F2y si F2x (F2x este paralela cu suprafata si F2y perpendiculara)F2y=Fsin alpha
F2y= FCos alpha
N=0==>F2y este mai mare ca greutatea sau egala de aici rezultca ca corpul se ridica
F2y=G
F sin 60=m*g
F=m*g*2/√3=1/4kg*10*2√3/3=5√3/3N
b)deci acolo zice ceva de modulul fortei care inseamna R=m*a
R=m*a=F2x-F1=4
F2 cos 30 -F1=4=0,25(m) *a=> a=16m/s^2
F2sin 30+N=G
N=G-F2 sin 30
N=m*g-(F2 va fi in aceasta situati modulul fortei)4 *1/2
N=2,5-2=0,5N
Fe=-kx
si in acest moment forta deformatoare este greutatea primului corp
G=-kx
m1*g=-kx
x=m1g/k=3 *(10^-2) *10/30= 1* 10^-2m=1cm
si normala este N=(m1+m2)*g(deoarece ambele apasa pe masa)
N=0.9*10=9N
7.m=250g
F1 si F2
F2 se va transforma in F2y si F2x (F2x este paralela cu suprafata si F2y perpendiculara)F2y=Fsin alpha
F2y= FCos alpha
N=0==>F2y este mai mare ca greutatea sau egala de aici rezultca ca corpul se ridica
F2y=G
F sin 60=m*g
F=m*g*2/√3=1/4kg*10*2√3/3=5√3/3N
b)deci acolo zice ceva de modulul fortei care inseamna R=m*a
R=m*a=F2x-F1=4
F2 cos 30 -F1=4=0,25(m) *a=> a=16m/s^2
F2sin 30+N=G
N=G-F2 sin 30
N=m*g-(F2 va fi in aceasta situati modulul fortei)4 *1/2
N=2,5-2=0,5N
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Fizică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!