Răspuns :
4(2-x)-5(4x+6)=8-4x-20x-30⇒-24x=30-8⇒-24x=22⇒x=22|-24⇒x=-11|12
succes
succes
Folosești proprietățile înmulțirii, adunării și scăderii. Întâi, folosești distribuția înmulțirii față de scădere și, apoi, față de adunare pentru a desface cele două paranteze. După aceea folosești comutativitatea și asociativitatea pentru a simplifica. Așadar,
4(2-x)-5(4x+6) = 4·2 - 4·x - 5·4x - 5·6
= 8 - 4x - 20x - 30
= (8 - 30) - 4x - 20 x
= - 24 - 24x (dăm factor comun -24)
= - 24(x + 1)
4(2-x)-5(4x+6) = 4·2 - 4·x - 5·4x - 5·6
= 8 - 4x - 20x - 30
= (8 - 30) - 4x - 20 x
= - 24 - 24x (dăm factor comun -24)
= - 24(x + 1)
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!