Răspuns :
S=3+6+9+...+33=3(1+2+3+....11)
suma Gauss cu formula de calcul S=[n(n+1)]:2
S=3×(11×12):2
S=198
suma Gauss cu formula de calcul S=[n(n+1)]:2
S=3×(11×12):2
S=198
3 + 6 + 9 + .... + 33
Folosim procedeul numit "Regula de recurenta".
3 = 3 x 1
6 = 3 x 2
......
33 = 3 x 11
---------------------- Adunare
S = 3 x (1 + 2 + 3 + ..... + 11)
1 + 2 + .... + 11 = 11 x 12 : 2 (Suma lui Gauss)
11 x 12 = 132
132 : 2 = 66
S = 3 x 66
S = 198
3 + 6 + 9 + ..... + 33 = 198
Folosim procedeul numit "Regula de recurenta".
3 = 3 x 1
6 = 3 x 2
......
33 = 3 x 11
---------------------- Adunare
S = 3 x (1 + 2 + 3 + ..... + 11)
1 + 2 + .... + 11 = 11 x 12 : 2 (Suma lui Gauss)
11 x 12 = 132
132 : 2 = 66
S = 3 x 66
S = 198
3 + 6 + 9 + ..... + 33 = 198
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!