Răspuns :
Daca x*y=x+y-2, avem: (x²)*x≤0 ⇔x²+x-2≤0, o iecuatie a carei ecuatie atasata
x²+x-2=0, are radacinile x1=-2 si x2=1, coeficientul lui x² este a=1>0, deci semnul contrar lui a este intre radacini de unde solutia x∈[-2; 1].
x²+x-2=0, are radacinile x1=-2 si x2=1, coeficientul lui x² este a=1>0, deci semnul contrar lui a este intre radacini de unde solutia x∈[-2; 1].
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!