Răspuns :
amplifici fracțiile ca toate sa aibă acelaşi numitor, adica 6.Inmultim cu 6 va sa scăpăm de el si separam termenii.
x+1 supra2 amplificat cu 3=3x+1 supra 6
x supra 2 aplificat cu 2=2x x 6
5 supra 1 amplificat cu 6=5supra6
inmultim cu 6
3x+1-2x+5=1-x
3x-2x+x=-1-5+1
2x= 7
x=3,5
x+1 supra2 amplificat cu 3=3x+1 supra 6
x supra 2 aplificat cu 2=2x x 6
5 supra 1 amplificat cu 6=5supra6
inmultim cu 6
3x+1-2x+5=1-x
3x-2x+x=-1-5+1
2x= 7
x=3,5
X+1/2-x/3+5=1-x/16
X/3+x/16=x+1/2+5
16x/48+3x/48=x+1/2+10/2
19x/48=x+11/2
19x/48-x=11/2
18x/48=246/48/:18
X/48=13,(6)/48
X/3+x/16=x+1/2+5
16x/48+3x/48=x+1/2+10/2
19x/48=x+11/2
19x/48-x=11/2
18x/48=246/48/:18
X/48=13,(6)/48
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!