👤

dezvoltati intr-un eseu ideea :parintele meu este tolerant in 3 parti 10-12 rinduri

Răspuns :

Un parinte poate fi tolerant in limita bunelor maniere,in spirit moral si educational cu copilul sau.
Parintii nu uita niciodata ca si ei au avut experienta copilariei.Astfel micile nazdravanii,nevinovate ale unui copil pot fi iertate,dar toleranta nu trebuie sa fie in exces.Comunicarea este cea favorabila.Prietenia dintre adult si copii este benefica.Sa tolerezi atata timp cat fapta nu poate fi daunatoare pentru prezent si viitor.Uneori copilul greseste fie prins intr-un anturaj,fie din prezumtia de nevinovatie.Insa un parinte stie sa inlature cauzele si sa previna viitoarele conflicte.
Toleranta in principiu este un act de ingaduire dar de multe ori ea poate fi si de incurajare si ea apare din necesitatea de a nu-i fi ingradite drepturile copilariei.
In consecinta,toleranta este un act bine gandit din partea parintelui si bine inteles de catre copil.
Vocaţia de părinte

Dimineaţă de iarnă plină de arome lăsate fiecăruia după a sa putinţă ... dimineaţă cuprinsă între vocaţie şi lege nescrisă: părinte- mamă, tată.
Glasul cald al mamei trezeşte pruncii, iar tatăl cu drag a pregătit masa. Cinci căni aşteaptă să fie cuprinse de mâini mici, mari.
Mama şi tata, două jumătăţi perfecte care s-au întâlnit şi acum pot fi dragoste, cuvânt, exemplu, dar mai puţin toleranţă... acest cuvânt este rupt din contextul imaginii de familie ... 
Părintele poate fi tolerant cu semenii de lângă ei, dar cu proprii lor copii, acest cuvânt este inadmisibil. De ce? ... mama, tata şi-au asumat rolul de părinte şi acesta implică doar dragoste, responsabilitate, nădejde, iertare, putinţa de a trece peste toate problemele ivite sau tăinuite.
Dimineaţa de iarnă cu arome lăsate fiecăruia după a sa putinţă ... vocaţie de părinte ... toleranţă ... realitate ... ger ... dragoste şi lege nescrisă: tată, mamă aripă peste prunci!