Răspuns :
Dacă nu ai nici un fel de restricții, adică dacă ai voie să folosești toate cele patru operații (adunare, scădere, înmulțire și împărțire) plus ai voie să folosești ori de cîte ori vrei parantezele, atunci nu trebuie să te gândești decât la două lucruri. La prima ecuație faci în așa fel încât să obții la final 6 + 1. Iar la a doua ecuație faci în așa fel încât să obții orice număr înmulțit cu 0 (= 6-6). Bineînțeles că sunt mai multe moduri de a obține aceleași rezultate. Eu redau mai jos doar unul dintre ele:
6 6 6 6 6 = 7 ⇒ 6 - (6 - 6) + 6÷6 = 6 - (6 - 6) + 1 = 6 - 0 + 1 = 6 + 1 = 7
6 6 6 6 6 = 0 ⇒ (6 x 6 + 6)x(6 - 6) = (36 + 6)x(6 - 6) = 42 x 0 = 0
6 6 6 6 6 = 7 ⇒ 6 - (6 - 6) + 6÷6 = 6 - (6 - 6) + 1 = 6 - 0 + 1 = 6 + 1 = 7
6 6 6 6 6 = 0 ⇒ (6 x 6 + 6)x(6 - 6) = (36 + 6)x(6 - 6) = 42 x 0 = 0
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!