Răspuns :
a=(b+c):5
a+b+c=234
c-b=b:2+5
5a=b+c
a+5a=234
6a=234
a=39
c=b÷2+5+b
b÷2+5+b+b=234-39
b÷2+2b=234-39-5
b÷2+2b=190
2b=190:2×2
b=95
c=100
a+b+c=234
c-b=b:2+5
5a=b+c
a+5a=234
6a=234
a=39
c=b÷2+5+b
b÷2+5+b+b=234-39
b÷2+2b=234-39-5
b÷2+2b=190
2b=190:2×2
b=95
c=100
x+y+z=234 x=234-y-z
x=(y+z)/5 234-y-z=(y+z)/5 1170-5y-5z=y+z 6z=1170-6y z=195-y
z-y=y/2+5 195--y-y=y/2+5 4y/2+y/2=190 5y/2=190 y=190*2/5
y=76
z=195-y=119
x=234-76-119=39
x=(y+z)/5 234-y-z=(y+z)/5 1170-5y-5z=y+z 6z=1170-6y z=195-y
z-y=y/2+5 195--y-y=y/2+5 4y/2+y/2=190 5y/2=190 y=190*2/5
y=76
z=195-y=119
x=234-76-119=39
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!