Răspuns :
a+b=25 => a=25-b
2a+3b=65 } => 50-2b+3b=65 => 50+b=65 => b=15 si a=10
2a+3b=65 } => 50-2b+3b=65 => 50+b=65 => b=15 si a=10
a+b=25
2a+3b=63
Fac sistem. (acolada din faţa lor)
O inmultesc pe prima cu (-2)
-2a-2b=-50
2a+3b=63
Rămâne sistemul
-2a+2a=0
-2b+3b=b
-50+63=13
Deci...
0+b=13
b=13
Îl inlocuiesc pe b în prima operaţie
a+13=25
Îl scad pe 13
a=12
2a+3b=63
Fac sistem. (acolada din faţa lor)
O inmultesc pe prima cu (-2)
-2a-2b=-50
2a+3b=63
Rămâne sistemul
-2a+2a=0
-2b+3b=b
-50+63=13
Deci...
0+b=13
b=13
Îl inlocuiesc pe b în prima operaţie
a+13=25
Îl scad pe 13
a=12
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!