Răspuns :
[tex]\left(\sqrt[3]{x}-\dfrac{1}{\sqrt x}\right)^{100}\\\\Termenul\ general\ are\ formula\ T_{k+1}=(-1)^k\cdot C_n^k\cdot a^{n-k}\cdot b^k.[/tex]
Pentru această problemă k = 1 (deci k+1 = 2, adică al doilea termen).
n = 100, a = ∛x și b = 1/√x.
[tex]T_2=(-1)^1\cdot C_{100}^1\cdot (\sqrt[3]{x})^{99}\cdot \left(\dfrac{1}{\sqrt x}\right)^1=-100\cdot x^{\frac{99}3-\frac{1}{2}}=-100\cdot \sqrt{x^{65}.}[/tex]
Simplu, nu ? :-).
Green eyes.
Pentru această problemă k = 1 (deci k+1 = 2, adică al doilea termen).
n = 100, a = ∛x și b = 1/√x.
[tex]T_2=(-1)^1\cdot C_{100}^1\cdot (\sqrt[3]{x})^{99}\cdot \left(\dfrac{1}{\sqrt x}\right)^1=-100\cdot x^{\frac{99}3-\frac{1}{2}}=-100\cdot \sqrt{x^{65}.}[/tex]
Simplu, nu ? :-).
Green eyes.
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!