Răspuns :
b) 6√(2³x3²)-3√(2x3⁴)+6√2⁵-7√(2x3²)-3√2³=
6x2x3√2-3x3²√2+6x2²√2-7x3√2-3x2√2=
36√2-27√2+24√2-21√2-6√2=
√2(36-27+24-21-6)=6√2
c)3√(2x3x5²)-2√(2⁷x3)+5√(2x3³)-6√(2³x3)-4√(3x2⁵)=
3x5√6-2x2³√6+5x3√6-6x2√6-4x2²√6=
15√6-16√6+15√6-12√6-16√6=√6(15-16+15-12-16)=-14√6
6x2x3√2-3x3²√2+6x2²√2-7x3√2-3x2√2=
36√2-27√2+24√2-21√2-6√2=
√2(36-27+24-21-6)=6√2
c)3√(2x3x5²)-2√(2⁷x3)+5√(2x3³)-6√(2³x3)-4√(3x2⁵)=
3x5√6-2x2³√6+5x3√6-6x2√6-4x2²√6=
15√6-16√6+15√6-12√6-16√6=√6(15-16+15-12-16)=-14√6
b) 6√72-3√162+6√32-7√18-3√8=
√72=6√2 deci 6√72 ve deveni 6×6√2=36√2
√162=9√2 deci 3√162 ve deveni 3×9√2=27√2
√32=4√2 deci 6√32 ve deveni 6×4√2=24√2
√18=3√2 deci 7√18 ve deveni 7×3√2=21√2
√8=2√2 deci 3√8 ve deveni 3×2√2=6√2
acum exercitiul va fi
=36√2-27√2+24√2-21√2-6√2=
asta inseamna (36-27+24-21-6)√2=6√2
C)3√150-2√384+5√54-6√24-4√96
√150=5√6 deci 3√150 ve deveni 3×5√6=15√6
√384=8√6 deci 2√384 va deveni 2×8√6=16√6
√54=3√6 deci 5√54 va deveni 5×3√6=15√6
√24=2√6 deci 6√24 va deveni 6×2√6=12√6
√96=4√6 deci 4√96 va deveni 4×4√6=16√6
deci exercitiul va fi
=15√6-16√6+15√6-12√6-16√6= asta inseamna (15-16+15-12-16)√6=-14√6
√72=6√2 deci 6√72 ve deveni 6×6√2=36√2
√162=9√2 deci 3√162 ve deveni 3×9√2=27√2
√32=4√2 deci 6√32 ve deveni 6×4√2=24√2
√18=3√2 deci 7√18 ve deveni 7×3√2=21√2
√8=2√2 deci 3√8 ve deveni 3×2√2=6√2
acum exercitiul va fi
=36√2-27√2+24√2-21√2-6√2=
asta inseamna (36-27+24-21-6)√2=6√2
C)3√150-2√384+5√54-6√24-4√96
√150=5√6 deci 3√150 ve deveni 3×5√6=15√6
√384=8√6 deci 2√384 va deveni 2×8√6=16√6
√54=3√6 deci 5√54 va deveni 5×3√6=15√6
√24=2√6 deci 6√24 va deveni 6×2√6=12√6
√96=4√6 deci 4√96 va deveni 4×4√6=16√6
deci exercitiul va fi
=15√6-16√6+15√6-12√6-16√6= asta inseamna (15-16+15-12-16)√6=-14√6
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!