Răspuns :
Flaviu=f, Alex=a, Radu=r
f+a=63, a+r=110, f+r=121 le adunăm pe toate trei și avem
f+a+a+r+f+r=294 => 2f+2a+2r=294 => 2(f+a+r)=294 => f+a+r=294:2 =>
f+a+r=147 înlocuim f+a=63 în f+a+r=147 și avem 63+r=147 => r= 147-63= 84 r=84 acum înlocuim a+r=110 în f+a+r =147 și avem f+110=147 => f =147-110 =>
f=37 acum înlocuim f+r=121 în f+a+r =147 => fiind commutativ putem scrie => f+r+a=147 și avem 121+a=147 => a=147-121= 26 => a=26
f+2 =>37+2 =39:2=18 și r=1; a+1=>26+1=27:2=13 și r=1; r+1=>84+1=85 și r=1
R: rest 1 de fiecare dată
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!