Răspuns :
pui conditia ca expresia de sub radical sa fie mai mare sau egala cu 0.
o sa ai : radical din 2x-6 = 0 ridici la patrat si ai 2x-6 = 0 2x=6
x=3 care apartine conditiei de mai sus
o sa ai : radical din 2x-6 = 0 ridici la patrat si ai 2x-6 = 0 2x=6
x=3 care apartine conditiei de mai sus
√2x-6=
avem un radical de ordin 2 si ca sa putem scapa de sub radical ridicam la puterea a 2
CE⇒2X-6≥0⇒X⇒6/2⇒X=3
(√2X-6)²⇒2X-6=0⇒2x=6⇒x=6/2⇒x=3
sucees
avem un radical de ordin 2 si ca sa putem scapa de sub radical ridicam la puterea a 2
CE⇒2X-6≥0⇒X⇒6/2⇒X=3
(√2X-6)²⇒2X-6=0⇒2x=6⇒x=6/2⇒x=3
sucees
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!