Răspuns :
Salut,
Pasul 1 : Ținând cont de ordinea operațiilor, efectuăm întâi înmulțirile și împărțirile din paranteze. La un moment dat avem un „h”, pe acela îl lăsăm pentru final, deci nu vom rezolva 9:h. Rezolvăm de asemenea și ce este după egal.
(3×9+9:h)+5×4:2-(12-4×2)=6×6
(27+9:h)+5×4:2-(12-8)=36
(27+9:h)+5×4:2-4=36
Pasul II : Am rezolvat tot de la pasul I, acum sa trecem la urmatorul : Am terminat tot ce puteam rezolva din paranteze, acum o sa rezolvăm înmulțirile si împărțirile care nu se află în paranteza :
(27+9:h)+20:2-4=36
(27+9:h)+10-4=36
Pasul III : Am rezolvat toate înmulțirile și împărțirile care nu se aflau între 2 paranteze. Acum, putem trece la rezolvarea adunărilor și scăderilor. Efectuăm scăderea „10-4” :
(27+9:h)+6=36
Pasul IV : Am ramas fara nimic care se mai poate rezolva si nu este in paranteze. Acum, o sa-l „trecem pe 6 in partea cealaltă”. Asta constă în adunarea lui 6 cu 36. Astfel, nu va mai fi necesara scrierea parantezelor :
27+9:h= 36+6
27+9:h=42
Pasul V : Acum, că am scăpat de paranteze, putem face același proces, și anume să-l „ducem pe 27 in partea cealaltă”, adică să-l adunam cu 42. Astfel vom obține :
27+9:h=42+27
9:h=69
Pasul VI : Aproape am terminat! Mai trebuie doar sa-l „trecem și pe 9 în partea cealaltă”, ce consta în înmulțirea lui 69 cu 9. Când „trecem în partea cealaltă”, folosim semnul opus :
9:h=69×9
h=621
Asta e tot! Răspunsul final este : h=621
Pasul 1 : Ținând cont de ordinea operațiilor, efectuăm întâi înmulțirile și împărțirile din paranteze. La un moment dat avem un „h”, pe acela îl lăsăm pentru final, deci nu vom rezolva 9:h. Rezolvăm de asemenea și ce este după egal.
(3×9+9:h)+5×4:2-(12-4×2)=6×6
(27+9:h)+5×4:2-(12-8)=36
(27+9:h)+5×4:2-4=36
Pasul II : Am rezolvat tot de la pasul I, acum sa trecem la urmatorul : Am terminat tot ce puteam rezolva din paranteze, acum o sa rezolvăm înmulțirile si împărțirile care nu se află în paranteza :
(27+9:h)+20:2-4=36
(27+9:h)+10-4=36
Pasul III : Am rezolvat toate înmulțirile și împărțirile care nu se aflau între 2 paranteze. Acum, putem trece la rezolvarea adunărilor și scăderilor. Efectuăm scăderea „10-4” :
(27+9:h)+6=36
Pasul IV : Am ramas fara nimic care se mai poate rezolva si nu este in paranteze. Acum, o sa-l „trecem pe 6 in partea cealaltă”. Asta constă în adunarea lui 6 cu 36. Astfel, nu va mai fi necesara scrierea parantezelor :
27+9:h= 36+6
27+9:h=42
Pasul V : Acum, că am scăpat de paranteze, putem face același proces, și anume să-l „ducem pe 27 in partea cealaltă”, adică să-l adunam cu 42. Astfel vom obține :
27+9:h=42+27
9:h=69
Pasul VI : Aproape am terminat! Mai trebuie doar sa-l „trecem și pe 9 în partea cealaltă”, ce consta în înmulțirea lui 69 cu 9. Când „trecem în partea cealaltă”, folosim semnul opus :
9:h=69×9
h=621
Asta e tot! Răspunsul final este : h=621
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!