Răspuns :
㏒3(x²-4X+3)=㏒3(3X+21)⇒
avem aceasi baza log3 si punem conditii de existenta
CE
X²-4X+3≥0
3X+21≥0⇒X≥-7
am pus conditia de existenta renuntam la baza
x²-4x+3=3x+21⇒x²-4x-3x+3-21=0⇒x²-7x-18=0
a=1
b=-7
c=-18
Δ=b²-4ac⇒Δ=49+72⇒Δ=121⇒√Δ=√121⇒Δ=11
x1x2=-b+-√Δ/2a
x1=7+11/2⇒18/2⇒x1=9
x2=7-11/2⇒-4/2⇒x2=-2
mult sucees
avem aceasi baza log3 si punem conditii de existenta
CE
X²-4X+3≥0
3X+21≥0⇒X≥-7
am pus conditia de existenta renuntam la baza
x²-4x+3=3x+21⇒x²-4x-3x+3-21=0⇒x²-7x-18=0
a=1
b=-7
c=-18
Δ=b²-4ac⇒Δ=49+72⇒Δ=121⇒√Δ=√121⇒Δ=11
x1x2=-b+-√Δ/2a
x1=7+11/2⇒18/2⇒x1=9
x2=7-11/2⇒-4/2⇒x2=-2
mult sucees
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!