Răspuns :
E ecuatie de gradul doi.
Se rezolva calculand delta=b patrat-4ac. Apoi ai doua solutii (pot fi egale) x1=(-b+radical din delta) supra 2a
Si x2=(-b-radical delta)/2a
Sau dai factor comun pe x : x(x-3)=0
x1=0 x2= 3
[tex] x^{2} -3x [/tex]=0 (banuiesc ca e egal cu 0(
Δ=[tex] b^{2} -4ac [/tex]
Δ=[tex] (-3)^{2} [/tex] -4*1*0
Δ=9
[tex] x_{1} [/tex]= -b-√Δ÷2a=3-3/2=0 si
[tex] x_{2}[/tex]=-b+√Δ/2a=3+3/2=6/2=3
Δ=[tex] b^{2} -4ac [/tex]
Δ=[tex] (-3)^{2} [/tex] -4*1*0
Δ=9
[tex] x_{1} [/tex]= -b-√Δ÷2a=3-3/2=0 si
[tex] x_{2}[/tex]=-b+√Δ/2a=3+3/2=6/2=3
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!