Răspuns :
Uneori in viata este bine sa ne stim lungul nasului. Sa ne comportam cu altii asa cum dorim ca ei sa se comporte cu noi. Sa nu vorbim in doi peri, sa nu fim sarcastici, sa nu jignim, sa nu umilim, sa nu ridicam tonul, sa nu dam lectii precum le-am stii pe toate, sa nu fim aroganti, sa nu vorbim urat……
Sunt cateva lucruri pe care nu le-am dori sa ni se intample noua. Deci de ce le-am face altora?! Nici un coleg sau prieten nu este atat de dezinteresat incat sa-ti spuna adevarul in fata, iar daca cei apropiati o spun o fac sigur din dorinta de a-ti face un bine. Singurul prieten adevarat este mama, tata, copilul, sotul sau sotia. In rest totul este fatada. De cele mai multe ori prietenul, colegul, subalternul te „periaza” din motive bine stiute si motivante pentru el. In ziua de astazi este greu sa ai incredere in cineva iar prietenii adevarati sunt pe cale de disparitie. Chiar si cei mai buni au undeva o urma de invidie, de interes si incearca sa te indeparteze de cei cu adevarat sinceri.
In calitate se sef (subaltern) sa nu ne tragem de sireturi cu subalternul (seful), sa nu dam crezare linguselilor sau sa profitam de favoruri Nimic nu este oferit „pe gratis”. Solicitati sa fiti respectati pentru varsta si experienta de viata. Nu putem deveni „per-tu” cu oricine, respectul se castiga nu se ofera.
Am intalnit zilele trecute un astfel de caz si vreau sa spun ca proverbul romanesc „ce tie nu-ti place altuia nu-i face” se potriveste „manusa”.
Nu stiu cati si ce ati inteles din mesaj, dar merita macar sa stati putin si sa meditati asupra fiintei voastre si a celor din jurul vostru. Veti fi surprinsi de ceea ce veti constata.
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!