Răspuns :
16x²-24x+9-9(x²-2x+5x-10)=7(x²+4x+4)-8
16x²-24x+9-9x²+18x-45x+90=7x²+28x+28-8
7x²-3x+99=7x²+28x+20
7x² se simplifica
-3x+99=28x+20
79=31x
x=79/31
16x²-24x+9-9x²+18x-45x+90=7x²+28x+28-8
7x²-3x+99=7x²+28x+20
7x² se simplifica
-3x+99=28x+20
79=31x
x=79/31
(4x-3)²-9(x+5)(x-2)=7(x+2)²-8
(16x²+9-24x)-9[x(x-2)+5(x-2)]=7(x²+4+4x)-8
16x²+9-24x-9(x²-2x+5x-10)=7x²+28+28x-8
16x²+9-24x-9(x²+3x-10)=7x²+20+28x
16x²+9-24x-9x²-27x+90=7x²+20+28x
7x²+99-51x=7x²+20+28x
99-51x=20+28x
99=20+79x
79x=79
x=1
(16x²+9-24x)-9[x(x-2)+5(x-2)]=7(x²+4+4x)-8
16x²+9-24x-9(x²-2x+5x-10)=7x²+28+28x-8
16x²+9-24x-9(x²+3x-10)=7x²+20+28x
16x²+9-24x-9x²-27x+90=7x²+20+28x
7x²+99-51x=7x²+20+28x
99-51x=20+28x
99=20+79x
79x=79
x=1
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!