Răspuns :
2ˣ > 0, pentru orice x real => 2ˣ + 3 > 3, deci imaginea funcţiei (mulţimea valorilor) este (3, +∞).
Ridică paranteza la pătrat, ţine cont că i² = - 1, află-l pe z şi apoi conjugatul se află prin schimbarea semnului valorii care îl înmulţeşte pe i.
Derivata lui f(x) = [(1-x)⁻¹]' = (-1)*(-1)*(1-x)⁻² = 1 / (1-x)². Foloseşte derivata în ecuaţia din enunţ şi rezolvă ecuaţia.
Spor la treabă !
Green eyes.
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!