Răspuns :
5x-7=3(x+1)
5x-7= 3x+3 ( am inmulțit cifra 3 cu fiecare termen din paranteză)
Acum separăm termenii, adică termenii xu x in prima parte, cifrele in a doua parte.
5x-3x= 3+7 ( se schimba și semnele, pt că se trece dintr-o parte in alta!!7 a avut semnul - , deci in cealată parte va avea plus. 3 nu-si schimba semnul, oentru ca a ramas acolo unde era, nu i-am schimbat poziția)
2x = 10
x= 10 : 2
x= 5
E corect răspunsul. Succes la teme și.... o vacanță plăcută!
5x-7= 3x+3 ( am inmulțit cifra 3 cu fiecare termen din paranteză)
Acum separăm termenii, adică termenii xu x in prima parte, cifrele in a doua parte.
5x-3x= 3+7 ( se schimba și semnele, pt că se trece dintr-o parte in alta!!7 a avut semnul - , deci in cealată parte va avea plus. 3 nu-si schimba semnul, oentru ca a ramas acolo unde era, nu i-am schimbat poziția)
2x = 10
x= 10 : 2
x= 5
E corect răspunsul. Succes la teme și.... o vacanță plăcută!
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!