La a) amplificam prima fractie cu 2 si avem 2/2^n-1/2^n=1/2^n b)Desfacem paranteza si ramanem cu 1/2-1/2^2-...-1/2^10 Prin aplicarea succesiva a formulei obtinem (1/2-1/2^2=1/2^2 1/2^2-1/2^3=1/2^3 ... 1/2^9-1/2^10=1/2^10) 1/2^10
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!