Răspuns :
Faci un sistem cu primele doua ecuatii si rezulta :
x=(2y)/3 si (2y)/3 + y =5, aduci a doua ecuatie la acelasi numitor, scoti y, care este egal cu 3, inlocuiesti in prima ecuatie, afli x, apoi calculezi x-y, care da egal cu -1.
Sper ca e bun
x=(2y)/3 si (2y)/3 + y =5, aduci a doua ecuatie la acelasi numitor, scoti y, care este egal cu 3, inlocuiesti in prima ecuatie, afli x, apoi calculezi x-y, care da egal cu -1.
Sper ca e bun
Salut ! Din x/y=2/3 => 3x=2y => x=2y/3 => 2y+3y=15 <=> 5y=15 => y=3
x+3=5 => x=2.
x-y = 2-3 = -1 => x-y = -1
x+3=5 => x=2.
x-y = 2-3 = -1 => x-y = -1
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!