Răspuns :
a)
[tex]a+b \geq 2 \sqrt{ab} \; (pe \; baza \; Ma \geq Mg) \\ b+c \geq 2 \sqrt{bc} \; (pe \; baza \; Ma \geq Mg) \\ c+a \geq 2 \sqrt{ca} \; (pe \; baza \; Ma \geq Mg) \\ \\ Deci (a+b)(b+c)(c+a) \geq 2 \sqrt{ab} \cdot 2 \sqrt{bc} \cdot 2 \sqrt{ca}=8abc. [/tex]
b)
[tex]b^{2}+c^{2} \geq 2bc \; (pe \; baza \; Ma \geq Mg) \\ a^{2}+c^{2} \geq 2ac \; (pe \; baza \; Ma \geq Mg) \\ a^{2}+b^{2} \geq 2ab \; (pe \; baza \; Ma \geq Mg) \\ \\ Deci \; a(b^{2}+c^{2}) \geq 2abc, \; b(a^{2}+c^{2}) \geq 2abc \; si \; c(a^{2}+b^{2}) \geq 2abc,\\ pe \; care \; insumandu-le \; obtinem \; inegalitatea \; din \; enunt.[/tex]
c)
[tex]a^{3}+b^{3} = (a+b)(a^{2}+b^{2}-ab) \geq (a+b)(2ab-ab)=(a+b)ab. \\ Analog: b^{3}+c^{3} \geq (b+c)bc \; si \; c^{3}+a^{3} \geq (c+a)ca. \\ \\ Insumand \; cele \; 3 \; inegalitati \; de \; mai \; sus, \\ obtinem \; inegalitatea \; din \; enunt.[/tex]
[tex]a+b \geq 2 \sqrt{ab} \; (pe \; baza \; Ma \geq Mg) \\ b+c \geq 2 \sqrt{bc} \; (pe \; baza \; Ma \geq Mg) \\ c+a \geq 2 \sqrt{ca} \; (pe \; baza \; Ma \geq Mg) \\ \\ Deci (a+b)(b+c)(c+a) \geq 2 \sqrt{ab} \cdot 2 \sqrt{bc} \cdot 2 \sqrt{ca}=8abc. [/tex]
b)
[tex]b^{2}+c^{2} \geq 2bc \; (pe \; baza \; Ma \geq Mg) \\ a^{2}+c^{2} \geq 2ac \; (pe \; baza \; Ma \geq Mg) \\ a^{2}+b^{2} \geq 2ab \; (pe \; baza \; Ma \geq Mg) \\ \\ Deci \; a(b^{2}+c^{2}) \geq 2abc, \; b(a^{2}+c^{2}) \geq 2abc \; si \; c(a^{2}+b^{2}) \geq 2abc,\\ pe \; care \; insumandu-le \; obtinem \; inegalitatea \; din \; enunt.[/tex]
c)
[tex]a^{3}+b^{3} = (a+b)(a^{2}+b^{2}-ab) \geq (a+b)(2ab-ab)=(a+b)ab. \\ Analog: b^{3}+c^{3} \geq (b+c)bc \; si \; c^{3}+a^{3} \geq (c+a)ca. \\ \\ Insumand \; cele \; 3 \; inegalitati \; de \; mai \; sus, \\ obtinem \; inegalitatea \; din \; enunt.[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!