Răspuns :
abc-ab-c=9ab
abc=100*a+10*b+c*1 ...unde "a,b,c" nu sunt neaparat cifre distincte,dar "a" este diferit de 0...
100a+10b+c-(10a+b-c)=9ab
90a+10b-10ab+c-c=9ab
90a+9b=9ab
10a+b=9ab:9
abc-c=9ab+ab
abc=100*a+10*b+c*1 ...unde "a,b,c" nu sunt neaparat cifre distincte,dar "a" este diferit de 0...
100a+10b+c-(10a+b-c)=9ab
90a+10b-10ab+c-c=9ab
90a+9b=9ab
10a+b=9ab:9
abc-c=9ab+ab
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!