Răspuns :
1. a+a+1+a+2=465
3a = 465 - 3
3a= 462
a=462:3
a=154
2. axb = 72
b:a=4 rest 2 => a=bx4+2
=> a=4b+2
acum inlocuim:
4b+2xb=72
4b+2b=72
6b=72
b=12
a=72:b
a=72:12
a=6
Verificare:
6x12=72
Sper ca te-am ajutat..
3a = 465 - 3
3a= 462
a=462:3
a=154
2. axb = 72
b:a=4 rest 2 => a=bx4+2
=> a=4b+2
acum inlocuim:
4b+2xb=72
4b+2b=72
6b=72
b=12
a=72:b
a=72:12
a=6
Verificare:
6x12=72
Sper ca te-am ajutat..
1) a+(a+1)+(a+2)=465
3a+3=465
3a=465-3
3a=462
a=462impartit la 3
a=154
b=155
c=156
2)axb=72 b impartit la a=4,2 ? habar nu am
3a+3=465
3a=465-3
3a=462
a=462impartit la 3
a=154
b=155
c=156
2)axb=72 b impartit la a=4,2 ? habar nu am
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!