Răspuns :
Fantezia cunoasterii resimtita înca de la fragede vârste , se contureaza treptat , pe masura ce copilul dobândeste noi si noi experiente de învatare , le transfigureaza în comportamente de înalta tinuta morala si estetica.
Cultivarea gustului pentru frumos , pentru estetic , are loc la aceasta vârsta printr-un amplu proces de insertie în lumea fabulosului .
Modul fantastic al povestii este modul în care copilul descopera lumea , modul accesibil mentalitatii lui . Copilul începe sa priveasca lumea cu ochii omului primitiv , pentru care explicatia fantastica a fenomenelor naturii , vietii , si societatii e cea mai accesibila .Copilul mosteneste setea de fantastic a primilor oameni , iar povestea îi ofera incorporate , primele elemente cu ajutorul carora îsi va face o imagine a ceea ce se cheama lumea oamenilor.Nu exista o lume mai frumoasa si mai fascinanta ca lumea povestilor,mai
ales când acestea sunt cele scrise de Ion Creanga , scriitorul care prin opera lui a
reusit sa încante generatii si generatii de copii
Vârsta prescolara este cea mai propice pentru a obisnui copilul cu cartile ,
a-i deschide apetitul pentru ele ,a-I stimula si dezvolta imaginatia , vocabularul , gândirea , spontaneitatea , creativitatea .
Povestile lui Creanga au un caracter realist , fantastical fiind puternic individualizat si umanizat , tocmai de aceea copiii asculta cu placere Capra cu trei iezi , Punguta cu doi bani , Ursul pacalit de vulpe , Fata babei si fata mosneagului .
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!